KSH - Mariënvelde: 1-3 (0-1)

Afgelopen zaterdag speelde KSH de thuiswedstrijd tegen Mariënvelde. Deze wedstrijd werd op zaterdag gezet vanwege een BBQ die met beide teams na afloop zou worden gehouden. Bovendien werd er verwacht dat deze derby op de zaterdag extra publiek zou trekken. En dat publiek was er ook, advice al was de eerste helft niet heel plezierig voor hen. Het spel was aan beide kanten niet heel geweldig. Mariënvelde speelde een soort verkapt 4-4-2, waardoor KSH uiteindelijk wel veel ruimte op het middenveld kreeg. Aan beide kanten vielen kleine kansjes te noteren, maar het grootste gedeelte van de eerste helft werd uitgevochten op het middenveld. Een goede tien minuten voor rust kwam daar echter verandering in. Na een aanval van Mariënvelde kwam de bal in de Harreveldse zestien. Deze bal kon niet goed worden weggewerkt en Joost Gries kon hard uithalen, of zoals hij het na afloop zelf zei: ‘Daan Kodde had de brandblaren op de handen staan.’ In de rebound kon de spits van Mariënvelde makkelijk intikken en hiermee kwam het op 0-1 voor de gasten. Even later schreeuwde de gehele Mariënveldse selectie moord in brand na een vernomen handsbal in de zestien. De scheidsrechter zag hier echter ook niets in en de eerste helft werd verder zonder bijzondere voorvallen uitgevoetbald. In de tweede helft zakte Mariënveld in, omdat KSH in de eerst helft te veel ruimte kreeg. Hierdoor kon KSH rustig opbouwen en via de zijkant een aantal gevaarlijke aanvallen opzetten. KSH kwam beter in de wedstrijd en was de tweede helft de bovenliggende partij. Vanuit het niets kwam de stand echter op 0-2. Op het middenveld werd een kopduel verloren en vervolgens werd er niet goed gecommuniceerd over het wegwerken van die bal. Harm Bokkers maakte hier dankbaar gebruik van en met een ongelofelijk zondagsschot belandde de bal vanaf de middenlijn in het doel. KSH kreeg gigantische mogelijkheden om de stand op zijn minst op gelijke hoogte te brengen. Zo schoot Willem Tankink in de zestien tegen de paal aan en zag Dave Sasse zijn kopbal uit een corner van Luuk te Dorsthorst tegen de paal uiteenspatten. Ook Dirk Spieker kreeg een gigantische mogelijkheid toen hij 1 op 1 kwam met de keeper. Zijn schot kwam tegen de sterk spelende doelman van Mariënvelde aan. De rebound belandde voor de voeten van Davey Wopereis die voor open doel kon inschieten, maar Davey’s inzet ging naast het doel. Ook Willem Tankink kreeg nog de mogelijkheid om vrij in te schieten, maar zijn inzet ging over. Daarnaast konden Henk Lamar en Davey vrije schietkansen niet verzilveren. Aan de andere kant werd een spaarzame uitbraak wel direct benut. De linksbuiten van Mariënvelde maakte een prima actie langs de zijlijn nadat KSH achterin even niet oplette. Hij zette Harm Bokkers één-op-één op Daan Kodde. Zijn inzet ging vervolgens onder Daan door en daarmee stond het geheel tegen de verhouding in 0-3 voor de gasten. Even later kwam dan toch nog een doelpuntje voor KSH. Na een corner van KSH werd de bal naar voren gepoeierd door de Mariënveldse goalie. Davey Wopereis won hier het duel en gaf mee aan Luuk te Dorsthorst die aflegde op Dave Sasse. Op de 5 meter legde Dave Sasse af op Dirk Spieker die simpel kon intikken en hiermee de 1-3 op het scorebord zette. Nauwelijks een minuut na de aftrap kreeg Mariënvelde nog een cadeautje in de vorm van een penalty, maar deze werd keurig gehouden door Daan Kodde. 1-3 bleef dan ook de einstand. De wedstrijd ging dan helaas verloren, maar KSH kon uiteindelijk tevreden zijn over het voetbal. Na de wedstrijd van vandaag en tegen VIOS B blijkt toch dat KSH voetballend prima mee kan komen met ploegen zoals VIOS en Mariënvelde die zich richten op de bovenste plekken van 4C. Het rendement moet echter omhoog om deze ploegen flink pijn te doen, daarnaast blijkt vooralsnog dat de gemaakte fouten sneller worden afgestraft dan men afgelopen seizoen in 5C gewend was. Na de wedstrijd werd er met beide teams nog gezellig gebarbecued en lang nagepraat door beide teams in de kantine, ondanks dat de wedstrijd flink fel was. Volgende week staat de wedstrijd tegen Terborg op het programma. Deze promovendus heeft nog niet gewonnen, maar is tevens ook nog ongeslagen in. Het beloofd wederom een spannende ontmoeting te worden.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (1-3)