KSV – KSH 0-4 (0-2)

In de afgelopen jaren was het altijd zo dat de wedstrijd in het kermisweekend verzet kon worden voor KSH. In Vragender hebben ze echter een De Graafschap aanhang waardoor KSH er dit jaar dan écht aan moest geloven. De Graafschap verloor uiteindelijk dik, sickness dus voetballen op de zaterdag had prima gekund. Maargoed, viagra sale voetballen op de zondag van de corso dus. Dit werd gedaan op de bult in Vragender. KSH mistte Ad Wolters en Juan Wolters wegens blessures. Op links en rechtsbuiten begonnen daarom Job Wopereis en Luuk te Dorsthorst. Willem Tankink begon zodoende op het middenveld. Op de bank zaten Jaap Spieker, Jordy Berentsen en keeper van de B1 Klaas ten Have. KSH begon de wedstrijd scherp en er werd gelijk druk gezet. De wedstrijd was dan ook nauwelijks van start toen binnen vijf minuten KSH de 0-1 op het scorebord zette. Davey Wopereis kreeg de bal op rechts en gaf de bal voor op Job Wopereis die op randje zestien wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Met een zachte schuiver belandde de bal achter de keeper van KSV. KSH had het veldoverwicht en kreeg meer en meer kansen, KSV kwam er af en toe uit zonder echt dreigend te worden. Halverwege de eerste helft gooide Luuk Rietberg vanaf links in op Henk Lamar die de zestien meter instoomde. Henk werd onderuit geschoffeld en de scheidrechter wees resoluut naar de stip. Luuk Rietberg nam deze penalty, de keeper dook in de verkeerde hoek en zo stond het na een goede 25 minuten spelen 0-2 voor KSH. KSH bleef drukken en was vele malen feller dan de mannen uit Vragender. Op slag van rust kreeg Dirk Spieker de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Job Wopereis kreeg de bal in de voeten in de zestien, legde af op Dirk Spieker maar de bal krulde net naast. In rust werd er bij KSH op gehamerd dat er moest worden doorgedrukt voor de derde treffer om de wedstrijd op slot te gooien en KSV niet meer de mogelijkheid te geven om terug te komen in de wedstrijd. KSH ging in de tweede helft dan verder waar ze in de eerste helft gestopt waren. KSH won veel duels en kon vooruit blijven voetballen. De bevrijdende 0-3 viel dan ook na een goede kwartier in de tweede helft. Een corner van Luuk te Dorsthorst belandde bij de tweede paal op het hoofd van Dave Sasse die het leer snoeihard binnenkopte. KSH bleef doordrukken en na geklungel achterin bij KSV won Davey Wopereis het duel van de rechtsback en zette hij Dirk Spieker alleen voor de keeper. Dirk werkte de bal koelbloedig naast de doelman van KSV en tekende daarmee aan voor de 0-4. De eerste drie punten in 4C waren hiermee een feit.  Gezien het veldspel en de kansen was dit een prima weergave van de wedstrijd. Als KSH nog iets scherper voor het doel was geweest hadden het er ook 5 of 6 kunnen zijn. Waar KSH zich vorige week liet aftroeven door Beltrum was het vandaag precies andersom. KSH won op felheid ontzettend veel duels en creëerde legio kansen. Al met al was het een fijne uitslag om de Lichtenvoordse kermis op te gaan. Volgende week is er het duel met Mariënvelde dat op zaterdag om 17:00 gespeeld zal worden.

Doelpuntenmakers: Job Wopereis (0-1), Luuk Rietberg (0-2 pen.), Dave Sasse (0-3), Dirk Spieker (0-4)