Afgelopen zondag speelde KSH de topper van 5C op het kunstgras, for sale uit tegen Rietmolen. Voor aanvang van de wedstrijd hadden KSH, Rietmolen en de achtervolger DEO respectievelijk 54, 53 en 51 punten. Voor zowel KSH en Rietmolen zou een overwinning dus een flinke stap richting een kampioenschap zijn.  KSH begon in de eerste helft sterk met goed voetbal. Er werd veel druk vooruit gezet en op het middenveld en achterin troefde KSH de Rietmolenaren af. Al in de eerste minuten kreeg Ad Wolters een geweldige mogelijkheid, nadat hij een teruggelegde ingooi van Dirk Spieker teruglegde. De keeper gaf echter redding op dit schot. Niet veel later werd Juan Wolters weggestuurd en schoot hij jammerlijk tegen de paal aan. Halverwege de tweede helft was het dan ook loon naar werken via Henk Lamar. Na blessureleed kwam Henk vandaag weer terug in de basis op rechtshalf en hij speelde een geweldige pot.  Henk kon op het middenveld wegkruipen bij zijn directe tegenstander. Met een geplaatst schot schoof hij de bal in de rechterhoek en hij tekende hiermee aan voor de meer dan verdiende 0-1. Vervolgens kwam KSH nog met mogelijkheden via Jeroen Kampshof, die ook één-op-één werd weggestuurd. Zijn eindpass was echter niet goed waardoor Dirk Spieker niet bereikt kon worden. Hierna kwam ook Davey Wopereis na een pass van Henk Lamar, in een één-op-één situatie met de keeper van Rietmolen. Waar een stiftje misschien al een doelpunt had betekend koos hij voor een andere mogelijkheid. Hij schoot de bal hard tegen het lichaam van de keeper.  Naast deze mogelijkheden werden er een aantal geweldige kansen afgevlagd door de enthousiaste grensrechter van Rietmolen, die meermaals rijkelijk werd beloond door de scheidsrechter.  Op slag van rust werd een harde kopbal van centrale verdediger Dave Sasse nog van de lijn geplukt door de keeper van Rietmolen. Het was in de eerste helft vooral slordigheden van KSH en puik keeperswerk van de Rietmolense goalie, waardoor Rietmolen nog op de been bleef. KSH was heer en meester en na rust was het de bedoeling om door te denderen. Voor Rietmolen stond er echter niets meer op het spel. Zij gingen dus ook vol op de aanval, maar echt grote kansen kwamen er niet. Tot na een kwartier in de tweede helft vloog het spel op en neer. Een bal werd ternauwernood van de lijn gehaald door Luuk Rietberg waarna Rietmolen er aan de linkerkant doorheen kwam, waardoor de linksbuiten een voorzet kon geven. De voorzet belandde op het achterhoofd van de spits Harm Waanders die hiermee aantekende voor de gelijkmaker. Men zou verwachten dat Rietmolen zou doordrukken om alles er uit te halen, maar Rietmolen zakte terug. Een gelijkspel zou ze nog in de race houden voor het kampioenschap. Vervolgens kwam KSH nog met twee geweldige kansen. In een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Dirk Spieker, maar zijn schot werd van de lijn gehaald door de geweldige spelende doelman van Rietmolen. De grootste mogelijkheid kwam in de tweede helft voor de ingevallen Stan te Brake. Een voorzet vanaf rechts werd teruggekopt en deze bal kwam voor de voeten van Stan te Brake. De keeper lag al in de andere hoek waardoor de goal eigenlijk leeg was. Stan maaide het leer echter over het doel heen waardoor het 1-1 bleef. In het laatste kwartier leek bij beide ploegen de pijp leeg te zijn. KSH kon leven met een gelijkspel en Rietmolen durfde wellicht niet meer alles op alles te zetten. KSH was vandaag de bovenliggende partij en de uitslag geeft niks af over het wedstrijdbeeld van de wedstrijd. KSH staat nu nog steeds een punt voor op Rietmolen. Naderhand bleek dat DEO had verloren van Hoeve Vooruit. Dit betekent dat KSH vier punten voor staat op DEO en dat zijn in principe niet meer meedoen in de strijd om het kampioenschap. Naast het feit dat het een mooie wedstrijd was, was het ook ontzettend mooi om te zien hoeveel mensen er uit Harreveld waren meegereisd om te kijken naar de wedstrijd. Langs de kanten stond het harstikke vol met Harrevelders, wat niet minder dan prachtig was. Het leeft bij KSH. Wanneer KSH volgende week thuis wint tegen Halle en de week erna uit tegen Diepenheim, dan is KSH kampioen. Rietmolen heeft ook nog de lastige uitwedstrijd tegen Meddo.

Doelpuntenmaker: Henk Lamar (0-1)