Meddo – KSH: 2-2 (0-1)

Onder trieste en druilerige omstandigheden begon afgelopen zonder de wedstrijd tussen KSH en Meddo op het kunstgras van Meddo. KSH had vanaf moment een moeite met het natte kunstgras waar de bal maar bleef doorrollen en het voetbal was in de eerste helft bij vlagen nog triester dan het weer. KSH speelde heel erg onzorgvuldig en vooral in de passing was het erg slordig. Ballen werden veelal lang en hard gegeven wat resulteerde in ongelofelijk veel achterballen in plaats van zorgvuldig uitgespeelde aanvallen. Nadat in eerste instantie KSH een handjevol kansen kreeg kon Meddo er een aantal keer gevaarlijk uit komen. Na een eerste corner die door de spits van Meddo net over werd gekopt was het in een tweede corner wel raak. De spits kwam handig voor zijn directe tegenstander en kopte tegendraads binnen. 0-1 voor de thuisploeg. KSH bleef doormodderen. Een aantal gevaarlijke momenten kwamen er nog via Dirk Spieker en Juan Wolters, unhealthy maar Meddo kreeg net zo goed gevaarlijke momenten. In de rust vielen er wederom harde woorden. Het is dit seizoen niet voor het eerst dat KSH eerst tikken moet krijgen voordat er daadwerkelijk voetbal op de mat wordt gelegd. Dit verhaal deed zich vandaag ook weer voor. De tweede helft was amper op gang of Meddo kwam op 0-2. Bij een ingooi voor Meddo werd er niet goed doorgedekt waardoor de centrale middenvelder van Meddo kon inschuiven. Hij bediende de rechterspits die koel afrondde. 0-2 voor de thuisploeg. Het leek een moeilijke zaak te worden voor KSH. Er werd even later ingeschoven. Dennis van Bronckhorst en Luuk Temming gingen in de wissel, decease Job Wopereis en Stan te Brake kwamen in het veld. Achterin werd er een-op-een gespeeld en Job werd de extra man op het middenveld. Overigens was dit weer de rentree van Job Wopereis. Wegens zijn ambities stopte hij aan het begin van dit seizoen. Afgelopen week kondigde hij weer aan mee te doen en vandaag zat hij dus weer bij de selectie. KSH kreeg rond de 60e minuut een vrije trap aan de rechterkant. Davey Wopereis draaide deze bal in en Ad Wolters kopte de aansluitingstreffer steenhard binnen. Het was nu KSH dat de dienst uitmaakte en alles vol op de aanval gooide. KSH bleef pompen en rond de 75e minuut kon Davey op de achterlijn terugleggen op Dirk Spieker. Dirk gooide bal voor waar Ad Wolters en Jesper Krabbenborg zich bevonden. Ad en Jesper raakten de bal in de kluts allebei en via een Meddo verdediger verdween de bal in het net. De gelijkmaker was er. Het laatste kwartier bleef KSH pompen. Er bleven grote kansen komen en op het laatste kwartier werd KSH tekort gedaan na dat Henk Lamar onderuit werd getrokken in de zestien meter. Door dat KSH achterin een op een speelde kreeg Meddo ook nog een aantal grote kansen. Dave Sasse won het overgrote deel van zijn duels maar de enkele keer dat de spits wegdraaide liet Daan Kodde fraai keeperswerk zien op de doelpogingen. In de allerlaatste minuut kreeg KSH nog een vrije trap op randje zestien. Deze werd door Ad ingespeeld op Dave Sasse die teruglegde op Juan Wolters. Juan ramde deze bal net naast de paal, waarna de scheids affloot. Al met al een teleurstellend resultaat. Op basis van de tweede helft had een overwinning erin gezeten, maar in de eerste helft heeft KSH het laten liggen. KSH heeft dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Het heeft nu evenveel punten als Rietmolen met één wedstrijd meer. Aankomend weekend zijn er twee wedstrijd tegen respectievelijk Wolfersveen thuis en Noordijk uit.

Doelpuntenmakers: Ad Wolters (1-2), Eigen doelpunt (2-2)