KSH – Bredevoort: 2-1 (1-0)

Op een zonovergoten zondagmiddag in Harreveld stond de wedstrijd tegen Bredevoort op het programma. In de uitwedstrijd liet KSH dure punten liggen. Traditiegetrouw verloopt de wedstrijd tegen Bredevoort nooit gemakkelijk. Bovendien mistte KSH nog een aantal spelers. Jeroen Kampshof, sildenafil ailment Henk Lamar en Jordy Berentsen waren afwezig of konden niet spelen wegens verschillende redenen.  Van het tweede sloten Willem Tankink en Tom Nieuwenhuis aan. Laatstgenoemde startte tevens in de basis. Op deze zonnige zondagmiddag begon KSH sterk, er werd vol druk gezet en Bredevoort werd in het eerste kwartier ondersteboven gelopen. Ad Wolters kon na amper twee minuten de score al openen nadat hij de zestien in snelde en aanlegde voor een schot. Hij raakte de bal echter verkeerd en via een scrimmage verdween de bal uit de zestien. Aanvallen bleven komen en de sterk spelende Tom Nieuwenhuis kon na een goed kwartier doorkomen aan de linkerkant. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Juan Wolters. Juan draaide weg bij zijn directe tegenstander en opende de score. 1-0 voor KSH. KSH zakte na dit eerste kwartier wat in liet het tempo iets zakken. Er werd in de eerste helft erg onzorgvuldig omgegaan met de kansen. Of zoals een niet nader te noemen Bredevoort speler aangaf: "Niet te geloven dat jullie nog geen 5 of 6-0 hebben gemaakt". De tweede helft was het de bedoeling zo snel mogelijk de tweede te maken om de stand vervolgens flink uit te bouwen. Goed tien minuten in de tweede helft werd een duel van Luuk Rietberg afgefloten. De spits van Bredevoort schopte na in dit duel en voor dit vergrijp gaf de scheidsrechter een rode kaart. Bredevoort kwam met een man minder te staan en ging met tien man op eigen helft staan om alles tegen te houden. Na ongeveer zestig minuten spelen kon Davey Wopereis aanleggen voor een schot vanaf 20 meter. Zijn inzet belandde echter voor de voeten van Dirk Spieker die de bal langs de keeper schoot en er 2-0 van maakte. In een spaarzame tegenaanval van Bredevoort werd een voorzet tegen het lichaam van Dennis van Bronckhorst aangeschoten, niks aan de hand zou men zeggen omdat Dennis zijn handen langs zijn lichaam hield, maar de scheids claimde hands te zien. De wel erg makkelijk gegeven penalty werd binnengeschoten door de centrale middenvelder van Bredevoort. Aan de andere kant werd Davey Wopereis neer gemaaid in de zestien van Bredevoort, de scheids gaf hier een vrije trap op randje zestien. Het leken zoethoudertjes voor de gegeven rode kaart.  In het slot van de wedstrijd grossierde KSH in het om zeep helpen van kansen. Een hoop KSH spelers troefden elkaar af in het missen van steeds grotere kansen. Ballen kwamen niet in het net terecht, nadat de Bredevoortse keeper al omspeeld was. Na afloop van de wedstrijd was er ook even de kleine teleurstelling dat er geen grotere uitslag op het bord stond en de stand deed vermoeden alsof het een moeizame wedstrijd was geweest. Aan de andere kant zijn het gewoon weer drie punten en KSH deed wat het moest doen. Niks meer en niets minder. Rietmolen en DEO boekten allebei ook ruime overwinningen dus in de top van 5C is er vooralsnog niets veranderd. Volgende week is er de wedstrijd tegen Meddo op het kunstgras en wederom is winst het enige dat telt.

Doelpuntenmakers: Juan Wolters (1-0), Dirk Spieker (2-1)