Lochuizen – KSH: 0-4 (0-1)

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Lochuizen miste KSH vier spelers. Dirk Spieker, health Luuk Rietberg, health Daan Kodde en Jordy Berentsen vertoefden, health ondanks het prachtige weer van deze zondag, allen in het buitenland. Op de bank sloten Jasper Giesen, Willem Tankink en Stan te Brake  aan nadat zij s’ ochtends met het tweede gevoetbald hadden. KSH begon dus vandaag in plaats van Dirk Spieker, met Jesper Krabbenborg a.k.a Japie in de spitspositie. Kevin Janssen stond vandaag onder de lat in plaats van Daan Kodde. KSH had vandaag maar een ding te doen en dat was winnen. Van onderschatting mocht geen sprake zijn, gezien het feit dat Lochuizen thuis ook Rietmolen op een gelijkspelletje had getrakteerd. KSH begon fel. Binnen een paar minuten was het 0-1. Vanuit een vrijtrap aan de linkerkant van het veld draaide Jeroen Kampshof het leer in de rechterkruising. De enthousiast vlaggende grensrechter claimde buitenspel te zien. De scheids ging hier in mee en gaf de uitleg dat een KSH speler de bal onderweg nog raakte. Wie dat was weet niemand, maar vooruit. Het bleef dus 0-0. In het vervolg van de eerste helft kreeg KSH nog zeer grote mogelijkheden om de brilstand van het bord te laten verdwijnen. In de persoon van Juan Wolters kreeg KSH de grootste kansen. De eerste mogelijkheid was een onderschepping waarbij hij een op een naar de keeper kon, maar vergat te scoren. In tweede instantie tikte hij een boogbal van Davey Wopereis net naast. Het leek langzaamaan 0-0 te blijven verder naar de rust toe. Vlak voor de theepauze gooide Helmut Esseling in op Jesper Krabbenborg. Davey Wopereis kwam onder Jesper en met een subtiel tikje gaf kreeg Davey de bal mee van Jesper. Davey werkte de bal vervolgens in de lange hoek. 0-1. De tweede helft was het de bedoeling deze minimale voorsprong uit te bouwen. Dit gebeurde al vroeg nadat Jesper Krabbenborg in de zestien van achteren onderuit werd geschoffeld. Bij afwezigheid van Luuk Rietberg mocht Jeroen Kampshof de penalty nemen. Jeroen schoot onberispelijk binnen en zette de 0-2 op het scorebord. Halverwege de tweede helft gaf Jeroen Kampshof een bekeken boogballetje op Henk Lamar. Henk kon de bal inkoppen met zijn achterhoofd waarna de bal langzaam over de krijtlijn rolde. Het was 0-3 voor KSH. Davey Wopereis ging er af en Willem Tankink kwam erin. Vervolgens kreeg Lochuizen nog een echt grote kans. In het centrum van de verdediging een balletje knullig in de voeten van de tegenstander gespeeld. Dit cadeautje werd echter niet verzilverd door een goede redding van Kevin Janssen. Hij had dan niet veel te doen vandaag, maar dit deed hij goed. In het laatste kwartier kwamen ook Stan te Brake en Jasper Giesen er in voor respectievelijk Adje Wolters en Jesper Krabbenborg. Deze jongens hadden beide nog een aandeel in de eindstand. Jasper stuurde Henk Lamar de diepte in. Henk maakte een goede actie kwam de zestien in en legde af op de meegekomen Stan te Brake die de 0-4 op het scorebord zette. De goedfluitende scheids floot even later met deze eindstand ook af. KSH deed vandaag wat het moest doen en kan zich alleen verwijten dat het niet effectiever met het grote aantal mogelijkheden is geweest. Een leuk feitje om te vermelden is dat dit alweer de achtste wedstrijd zonder tegendoelpunt is van dit seizoen. Overigens bleek na afloop van de wedstrijd dat directe concurrent DEO verloren had tegen Bredevoort waarmee de voorsprong op hen 5 punten is geworden. Volgende week zondag om 14:00 is er thuis een belangrijke wedstrijd tegen dit DEO, waar KSH met winst de genadeklap kan uitdelen en het gat acht punten kan maken.

Doelpuntenmakers: Davey Wopereis (0-1), Jeroen Kampshof (0-2), Henk Lamar (0-3), Stan te Brake (0-4)