KSH – Vv Haaksbergen 6-2 (2-2)

Sinds de overwinning tegen EGVV is KSH koploper in 5C.  Vandaag was het zaak de koppositie te verstevigen tegen het laaggeklasseerde VV Haaksbergen.  Tevens het was het zaak om een goede wedstrijd neer te zetten, health illness na het matige spel tegen EGVV.  Daar kwam in de eerste helft echter niet veel van terecht. Wellicht had het te maken met de harde tegenwind in de eerste helft, maar veel passes kwamen niet aan. Het voetbal was ronduit pover. KSH kwam er een aantal keer aardig uit, maar keek toch al snel tegen een achterstand aan. Dave Sasse werd achterin ingespeeld, maar nam de bal verkeerd aan. De spits van Haaksbergen kon meenemen en verschalkte vervolgens Daan Kodde. 0-1 voor Haaksbergen. Na goed twintig minuten werd de stand weer gelijk getrokken. Jeroen Kampshof kwam aan de linkerkant van het middenveld aan de bal en gooide de bal diep op Luuk Temming die aan de rechterkant de zestien was in gesneld en de bal perfect binnen kopte. Het spel was ondertussen niet beter geworden en uiteindelijk kwam Haaksbergen weer op voorsprong. Het was een rommeltje achterin en toen de spits van Haaksbergen werd vrijgelaten op de zestien kon hij vanaf de rechterkant de bal in de lange hoek werken. 2-1. Voor rust kwam KSH weer op gelijke hoogte. Een corner werd afgeslagen en kwam uiteindelijk voor de voeten van Dirk Spieker die beheerst binnen schoot. Voor rust kreeg diezelfde Dirk nog een geweldige mogelijkheid, waarin hij alleen op de keeper werd afgestuurd, maar hij wist de bal niet in het netje te krijgen. Een voorsprong was tot nu toe ook niet terecht geweest. In de rust werd er een kleine opsomming gemaakt van wat er allemaal mis ging en er werd gepoogd oorzaken te benoemen van het slechte spel. Dat was een onbegonnen zaak en Trainer Engelberts herinnerde zijn elftal aan de wedstrijd uit tegen Wolfersveen. Een povere eerste helft (2-2) en een sterke tweede maakte 7-2. Het moet een inspirerend verhaal zijn geweest, want binnen een kwartier in de tweede helft lag de wedstrijd op slot. KSH bleef vanaf het begin aanvallen, was oppermachtig en Haaksbergen werd volledig overlopen. Binnen twee minuten lag de bal op de stip. Juan Wolters werd omver gekegeld in de zestien. Jeroen Kampshof schoot vanaf de elf meter de 3-2 binnen. Even later werd Juan weer het slachtoffer van een grove charge. Waarna Jeroen Kampshof de vrije trap mocht opzetten aan de rechterkant. De bal werd hoog ingedraaid bij de tweede paal en ging voorbij aan alles en iedereen,  inclusief de keeper. 4-2. Bij weer een overtreding aan de rechterkant mocht Davey Wopereis de bal aan de rechterkant opzetten. Hij gaf de bal strak voor waarop Dave Sasse de 5-2 hard binnen kopte. Halverwege de tweede heflt kreeg Davey Wopereis weer een vrije trap op ongeveer dezelfde plek. Met een harde knal draaide hij de bal over de muur, in bij de tweede paal  waarbij de bal de kruising in draaide. Hierna mocht hij gelijk rust nemen en op de bank gaan zitten. KSH zakte iets achteruit maar kreeg nog steeds grote mogelijkheden en zo werd er ook nog een penalty gemist door Henk Lamar. KSH kan het zich in de tweede helft alleen verwijten dat het niet meer gebruik heeft gemaakt van de vele mogelijkheden. Al met al was het een wedstrijd met twee gezichten. Volgende week is er de wedstrijd uit tegen het laaggeklasseerde Lochuizen.

Doelpuntenmakers: Luuk Temming (1-1), Dirk Spieker (2-2), Jeroen Kampshof (3-2) en (4-2), Dave Sasse (5-2), Davey Wopereis (6-2)