EGVV – KSH: 0-1 (0-0)

De stand op zondag 22 Februari voor aanvang van de wedstrijden in klasse 5C regio oost was al volgt: Rietmolen op 1 met 31 punten, tadalafil cialis DEO op 2 met 30 punten, rx generic KSH op 3 met 30 punten en EGVV op 4 met 29 punten. De nummers 1 en 2 en de nummers 3 en 4 troffen elkaar op deze zondag. KSH reisde af naar Gelselaar waar twee uur de wedstrijd begon tegen de Eerste Gelselaarse Voetbal Vereniging begon.  KSH had de gehele selectie weer compleet en met prima overwinningen in de voorbereiding na de winterstop tegen de VV’s van Marienvelde en Voorst was er naar deze dag toe vertrouwen. KSH start dan ook goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was KSH erg gevaarlijk en via de rechterkant met Henk Lamar kwam KSH er een aantal keer erg sterk uit. Binnen vijf minuten had het dan ook al 0-1 moeten zijn. Na een aantal keer rondspelen op de helft kwam de bal bij Luuk Temming. Dirk Spieker liep prima weg bij zijn directe tegenstander, sickness kreeg de bal mee en kwam zo binnen de zestien alleen voor de keeper. Zijn schot kwam tegen het lichaam van de EGVV keeper aan zo bleef het 0-0. KSH zakte na dit eerste kwartier erg ver terug. Er werden bijzonder veel fouten gemaakt en het voetbal werd erg onrustig. De groenhemden uit Gelselaar kwamen steeds beter in de wedstrijd en halverwege kreeg hun rechtsbuiten een grote kans om er 1-0 van te maken. Hij werd één-op-één gezet tegenover Daan Kodde. Daan kwam sterk uit en bracht redding op het schot van de rechtsbuiten. Dit waren de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft, want het voetbal was verder niet om over naar huis te schrijven. Het was meer een wedstrijd van duels uitvechten dan dat er überhaupt ballen naar mensen met hetzelfde shirt gespeeld werden. De tweede helft ging verder waar de eerste helft gebleven was. KSH nam wel iets meer rust en probeerde de opbouw beter te verzorgen.  Hieruit kwamen een aantal spaarzame kleine kansjes uit. Maar al met al stonden beide defensies sterk en waren er geen hele grote kansen. Het leek af te stevenen op een gelijkspelletje, maar KSH probeerde de ballen naar voren te pompen in de hoop nog te forceren. In de laatste seconden van de wedstrijd werd Jeroen Kampshof hard onderuit geschoffeld op het middenveld. Jeroen mocht gelijk aanleggen voor een vrije trap. Alle stoottroepen en alle twee meter plussers moesten met man en macht naar voren. Voor de KSH kenner en de oplettende lezer van deze stukjes zal het geen verrassing zijn dat onder die twee meter plussers, zich Luuk Rietberg bevond. De vrije trap van Jeroen kwam terecht bij, u raadt het al, Luuk Rietberg. Met een sprongkracht waar men u tegen zegt en een speciale uitschuifnek voor dit soort situaties kopte hij de bal in tegengestelde richting het doel in. Het was 0-1 in de laatste seconden van de wedstrijd. Iedereen aan KSH zijde was helemaal door het dolle heen. Luuk Rietberg werd aangevlogen en verdween onder een grote hoop van uitbundige KSH spelers. Het ontgoochelde EGVV probeerde ook nog wat te forceren in de blessuretijd, maar verder dan een hachelijke corner kwam men niet. Deze wedstrijd had misschien geen winnaar verdiend, maar dat maakt deze overwinning in de laatste seconden misschien nog wel mooier. De stemming na de wedstrijd werd helemaal uitbundig toen bleek dat DEO en Rietmolen gelijk hadden gespeeld. Per deze is KSH dus koploper. Na de wedstrijd werd dit feit nog flink gevierd in het Harreveldse nachtleven. Zelfs de schrijver van dit stuk moet bekennen dat hij er ook een paar minder had kunnen drinken. Afijn, volgende week is er de wedstrijd thuis tegen Haaksbergen.

Doelpuntenmaker(s): Luuk Rietberg (0-1)