Hoeve Vooruit – KSH: 0-1 (0-0)

De laatste wedstrijd voor de winterstop was er een met een onbekende tegenstander, medical namelijk Hoeve Vooruit. Het treffen tussen beide teams ging van start op sportpark ’t Meuken in Sint Isidoriushoeve, cialis waar het hoofdveld voorzien is van kunstgras. KSH beschikte over een redelijke fitte selectie, alleen Jordy Berentsen en Juan Wolters moesten de wedstrijd wegens blessure en andere bezigheden laten schieten. Wegens de afwezigheid van Juan, begon Ad Wolters op de linkervleugel, schoof Luuk Temming door naar het middenveld en werd Helmut Esseling op de rechtsback geposteerd. Verder begon KSH met de inmiddels legendarische 5D opstelling: Daan, Dennis, Dave, Davey en Dirk op de as. Met deze beruchte formatie startte KSH scherp aan de wedstrijd. Het was eenrichtingsverkeer. KSH zette Hoeve vast op eigen helft en creëerde een aantal gigantische mogelijkheden. De laatste weken resulteerden het veldoverwicht en de vele kansen niet automatisch in veel doelpunten. Dit bleek vandaag ook weer het geval. Uit een corner werd een kopbal van Dirk Spieker van de lijn gehaald en een andere corner kwam uiteindelijk voor de voeten van Ad Wolters. Adje slaagde erin om vanaf vijf meter het leer tegen het voorhoofd van een Hoeve verdediger te jenzen, waardoor het gevaar geweken was. Henk Lamar kreeg ook nog een gigantische mogelijkheid één-op-één, maar via de keeper en een daaropvolgende hachelijke scrimmage verdween de bal over de achterlijn. Hoeve Vooruit creëerde de eerste helft niets, Daan Kodde moest slechts éénmaal in actie komen om een vrije trap vanaf 30 meter weg te stompen. De verdediging stond erg solide met mandekkers Luuk Rietberg, Dave Sasse en Helmut Esseling, die hun directe tegenstanders geen moment in de wedstrijd lieten komen. Wanneer ballen over hen heen viel werd de opbouw weer opgezet door aanvoerder Dennis van Bronckhorst. KSH had zich de eerste helft moeten belonen met een riante voorsprong, maar het veldspel en de kansen brachten hoop voor de tweede helft. De tweede helft gooide Hoeve de formatie om, waar niet goed op in werd gespeeld. Hoeve kon iets meer naar voren komen en halverwege de tweede helft kregen ze hun eerste grote kans via een kopbal uit een vrije trap die uiteenspatte op de lat. KSH kreeg nog steeds kansen en kort hierna glipte Henk Lamar langs zijn directe tegenstander. Eenmaal bij de achterlijn aangekomen gaf hij een afgemeten voorzet op Dirk Spieker die binnenkopte, maar de keeper bracht in eerste instantie redding. In de rebound kon Ad Wolters binnentikken. Een geheel terechte 0-1 voorsprong. Het restant van de wedstrijd was aan beide kanten erg rommelig.  Veel balverlies en veel hoge ballen. KSH komt er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar weet geen tweede te maken. Aan KSH-zijde werden wisselspelers Stan te Brake en Jasper Giesen nog ingebracht voor Luuk Rietberg en Dirk Spieker. De mannen uit St. Isidoriushoeve probeerden nog wat te forceren. KSH ging dus iets achteruit, Hoeve vooruit. Veel noemenswaardig gevaar werd er echter niet meer gecreëerd en de minimale voorsprong bleef tot het eindsignaal (negen minuten na de officiële speeltijd!), op het bord staan.

Doelpuntenmaker: Ad Wolters 1-0