KSH – Halle: 2-2 (2-0)

De op-één-na laatste wedstrijd voor de winterstop was er een die, salve case afgaand op de vorige ontmoetingen als lastig kon worden beschouwd. De uitwedstrijd tegen de VV van Halle bleek de laatste jaren nooit een eenvoudige verwinning te zijn. KSH begon, zoals in de laatste weken, scherp aan de wedstrijd. KSH maakte het spel. Halle werd op eigen helft vastgezet en kon er af en toe uitkomen via de counter. Binnen tien minuten lag de bal al in het netje. Davey Wopereis werd vrijgespeeld aan de rechterkant. Davey gaf mee op rechtsback Luuk Temming. Luuk schoot snoeihard tegen het latwerk aan. In de rebound probeerde Dirk Spieker in te koppen. Dirk werd echter onderuit gebuffeld in de zestien. De scheids wees resoluut naar de stip en Luuk Rietberg mocht aanleggen voor de penalty. Luuk schoot hard binnen en liet de keeper kansloos. De eerste helft ging verder zoals die begonnen was. KSH maakte het spel en creëerde het grootste gevaar, Halle kwam er af en toe dreigend uit via de counteraanvallen. Na een half uur zette Jeroen Kampshof vanaf de linkerkant een corner op. Met een perfecte curve draaide hij de bal in een keer bij de tweede paal binnen. De keeper was kansloos en hiermee werd het 2-0. Even later werd Juan Wolters vrijgespeeld voor de keeper via een steekpass van Davey Wopereis. Hij had een vrije doortocht tot het doel, ware het niet dat hij onderuit geschoffeld werd in de zestien. Een tweede penalty was op zijn plaats geweest, maar deze werd niet gegeven. Vlak voor rust werd Henk Lamar vrijgespeeld door Juan Wolters. Henk nam te veel tijd voor zijn schietkans en de keeper kon voorkomen dat het 3-0 werd. Aan de andere kant van het veld moest Daan Kodde een aantal keer redding brengen vanuit standaardsituaties, maar hij deed dit prima. Het tweede bedrijf van de wedstrijd vervolgde het verhaal van de eerste helft. In deze resterende  45 minuten werd er een waslijst aan kansen gemist. Davey Wopereis, Helmut Esseling en Luuk Temming kregen open schietkansen na terugleggen van Dirk Spieker. Een kopbal en een volley van Dirk Spieker werden van de doellijn gehaald. Daarnaast wist Dirk niet te scoren in en één-op-één situatie met de Halle doelman. Een vrije trap van Davey Wopereis werd ternauwernood naast getikt. Een aanval via de rechterkant via Davey en Dirk belandde rond de vijf meter voor de voeten van de ingevallen Jasper Giesen. Wederom stond er een verdediger op de doellijn die redding bracht. Jasper zelf stond daarnaast nog één op één met de keeper. Ook de grote aantal cornerballen die KSH kreeg werden een aantal keer maar net weggewerkt voor de krijtlijn. Het was een wonder dat KSH niet meer had gescoord. In een spaarzame uitbraak van Halle werd de bal naar voren geschoten en op het hoofd van de rechtermiddenvelder geplaatst. Deze kopbal dwarrelde met een boogje over Daan Kodde heen en zo was het, tussen alle kansen van KSH door ineens Halle dat scoorde. Halle kreeg in de tweede helft wederom een aantal mogelijkheden uit de counter. Zij bleken echter stukken effectiever met hun mogelijkheden. KSH bleef beuken op het doel van Halle, maar het mocht niet baten. De oude voetbalwet ”Als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander het wel”, bleek maar weer eens van toepassing. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd een halfspeler van Halle vrijgespeeld rond de zestien. Zijn schietkans werd om Daan Kodde heen gedraaid. Daan leek te verwachten dat de bal naast ging, maar jammerlijk genoeg krulde de bal naar binnen bij de tweede paal. En zo kon het dan toch gebeuren dat het 2-2 stond. In de laatste minuten was het pompen of verzuipen. De Halle spits vond het nog nodig om na te schoppen en pakte zijn tweede gele van de middag. Na lang getreuzel kreeg KSH nog een vrije trap. Luuk Rietberg werd bij in de spits geposteerd om nog wat te forceren, maar de bal wou er vandaag gewoon niet in. In the ‘dying seconds of the game’ werd er nog een flinke charge begaan op Henk Lamar. Jeroen Kampshof mocht aanleggen voor de vrije trap. Hij krulde deze prima richting de eerste paal, waar Dirk Spieker opdook. Hij kopte het lederen kreng snoeihard tegen het latwerk. In de rebound werd een inzet nogmaals van de lijn gehaald. Vervolgens werd het gevaar geweken en de scheidsrechter vond het welletjes. Halle vierde haar punt en KSH bleef ontgoocheld achter. Gezien het gelijkspel van Rietmolen is dit puntje extra zuur. Met een doelpuntje meer was KSH koploper geweest. Volgende week is er de laatste wedstrijd op het kunstgras van St. Isidoriushoeve tegen Hoeve Vooruit.

Doelpuntenmakers: Luuk Rietberg (1-0), Jeroen Kampshof (2-0)