KSH - Diepenheim: 1-0 (1-0)

Op de laatste zondag van november stond de thuiswedstrijd tegen Diepenheim op het programma. Rietmolen speelde tegen Meddo en met het oog op die wedstrijd was het van groot belang om te winnen. Diepenheim was op dat moment laag geklasseerd in 5C. KSH begon scherp en fris aan de wedstrijd. Diepenheim werd vastgezet op eigen helft en kwam er het eerste half uur niet vanaf en daarna sporadisch. Het was dan ook KSH dat de dienst uit maakte de eerste helft. Na zeven minuten al zette Ad Wolters een goede aanval op aan de rechterkant en wist hij met zijn voorzet Dirk Spieker te bereiken. Dirk werkte deze voorzet achter de keepen en zo stond het al vroeg in de wedstrijd al 1-0 voor KSH. KSH bleef doordrukken en probeerde deze stand uit te bouwen. Volle mogelijkheden kreeg KSH hier achtereenvolgens ook voor in de vorm van Juan Wolters (binnen kant pal eruit), see Dave Sasse (één-op-één met de keeper) en Dirk Spieker, treat die een voorzet op maat voor open goal voorlangs werkte. Na een half uur kreeg Diepenheim één grote kans, sales nadat de zoveelste lange bal niet goed werd weggewerkt. De spits kon doorstomen richting het KSH-doel, maar wist zijn mogelijkheid niet te verzilveren. Het spel werd gaandeweg de eerste helft minder, Diepenheim werkte alleen met lange ballen en zette veel druk. KSH ging hier in mee, maar bleef kansen krijgen. Na rust was het zaak om de voorsprong uit te bouwen, eigen positiespel op te zetten en niet mee te gaan in het harde fysieke spel van Diepenheim. De tweede helft bleef hetzelfde. Veel lange ballen, onrustig voetbal en nog steeds het harde spel van Diepenheim. KSH kreeg nog een aantal gigantische kansen, maar de tweede treffer van de middag ging er maar niet in. De scheidsrechter liet qua duels erg veel toe en verder in tweede helft werd het veldspel van Diepenheim als maar gemener en smeriger. Achterin het centrum haalden Dennis van Bronckhorst en Dave Sasse veel lange doelloze ballen weg. Toen Dave Sasse een ruime tien minuten voor het einde aan de linkerkant uitverdedigde en opstoomde, passeerde zijn directe tegenstander. De rechtshalf torpedeerde met zijn noppen de bovenbenen van Dave. Dave ging naar de grond en moest even later ook geblesseerd afstappen. Deze vuile overtreding, waar een rode prent niet had misstaan werd afgedaan met een gele. De Diepenheimers bleven ondertussen maar stug volhouden dat er eigenlijk niet veel aan de hand was. Dit was ook het verhaal van Diepenheim deze middag: weinig voetbal en heel veel onbenulligheid. Vijf minuten voor het einde kreeg Henk Lamar zijn tweede gele kaart, nadat hij de Diepenheimse spits omver duwde. Van een overtreding was er zeker sprake, maar een tweede gele kaart was hier een nogal forse straf. KSH speelde de laatste minuten dus met een man minder, maar Diepenheim was niet bij machte om nog iets te creeëren. Ook niet met vier spitsen. KSH kreeg de grootste kans in de blessuretijd. Jeroen Kampshof passeerde een aantal verdedigers aan de linkerkant het veld. Hij dribbelde de zestien binnen en in de vijf meter legde hij af op de zojuist ingebrachte Jasper Giesen. Jasper kon vrij inschieten, maar slaagde erin om de bal over het goal te werken. Uiteindelijk was de eindstand 1-0. Een slechte wedstrijd van KSH, maar er werden wel drie punten binnengesleept. Rietmolen speelde gelijk tegen Meddo dus er werd ook nog twee punten ingelopen op Rietmolen. Op het programma staan nog twee wedstrijden voor de winterstop, waarvan de eerste volgende week uit tegen Halle wordt gespeeld. De laatste jaren heeft KSH het nooit gemakkelijk gehad uit tegen Halle, dus een scherp KSH is een vereiste.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (1-0)