KSH – SP Meddo: 2-0 (0-0)

Afgelopen zondag ontving KSH het eerste elftal van SP Meddo, clinic dat op dat moment op doelsaldo derde stond. KSH stond tweede en het zou dus een cruciale wedstrijd zijn in het achtervolgen van de huidige nummer 1 van 5C; Rietmolen. Na de uitglijder tegen Bredevoort vorige week zijn de koppen bij elkaar gestoken. Wil men wat moois bereiken in 5C dit jaar, unhealthy dan kan het niet op 80%. Meer instelling en beleving zijn vereist. Vandaag was het dus de taak om dit tegen Meddo te laten zien. Meddo bleek een jonge, voetballende ploeg te zijn. KSH gaf Meddo vanaf het begin geen mogelijkheid tot opbouwen door gelijk druk te zetten op de achterhoede. Hierdoor waren de bezoekers veelal noodgedwongen om de lange bal te hanteren. De verdediging van KSH speelde sterk en solide en de lange ballen van Meddo resulteerden dikwijls in balbezit voor KSH. KSH kreeg in de eerste helft drie volle 100% kansen. Ad Wolters werd halverwege de eerste helft diep gestuurd met een crosspass van Davey Wopereis. Ad gaf vervolgens een afgemeten voorzet op Luuk Rietberg, die de bal vrij kon intikken. Met zijn rechter (chocoladebeen) werkte hij deze bal maar net naast. Henk Lamar en Dirk Spieker kregen ook nog grote opgelegde kopkansen, maar in beide gevallen werden deze ballen maar net naast gewerkt. Meddo creëerde gevaar uit standaardsituaties. Eenmaal moest Daan Kodde redding brengen op een ingekopte cornerbal. Zijn reflexen lieten hem niet in de steek en deze doelpoging verwerkte hij tot een nieuwe cornerbal. Er werd tot prima gevoetbald, weinig tot niets weggegeven en het enige dat tot dusver ontbrak waren doelpunten. De tweede helft bracht geen verandering aan het spelbeeld. KSH stond goed te verdedigen en gaf niets weg en er werd redelijk voetbal op de mat gelegd. Een kwartier na rust zette Jeroen Kampshof een corner op vanaf links. Deze bal belandde bij Dave Sasse op het hoofd die teruglegde op Davey Wopereis. Davey bereikte Dirk Spieker, die op zijn beurt keurig afwerkte en er 1-0 van maakte. Even later wierp het constante storen en druk zetten van KSH zijn vruchten af. De centrale verdediger van Meddo kreeg een bal op zijn borst aangespeeld. Zijn aanname kwam te ver van zijn lichaam af en Juan Wolters kon gelijk onderscheppen. Met een zachte schuiver werd de Meddo keeper voor de tweede keer deze middag verschalkt. 2-0. Hierna bleef KSH doorgaan. Er kwamen nog een aantal geweldige mogelijkheden, waarbij KSH de gecreëerde overtalsituaties niet goed benutte. Meddo probeerde op het laatst nog wat te forceren met vier spitsen, maar groot gevaar werd er niet meer gecreëerd. Al met al een sterke wedstrijd van KSH, dat nauwelijks in de problemen is gekomen. Met deze overwinning maakt KSH het gat met Meddo 3 punten en is het gat met de nummer 3 DEO op dit moment 3 punten. Volgende week is er geen wedstrijd. De week erna speelt men uit tegen GSV’63, dat speelt onder leiding van oud KSH trainer Gerard Magendans.

Scoreverloop: Dirk Spieker 1-0, Juan Wolters 2-0.