KSH – Bredevoort: 1-0 (1-1)

Afgelopen zondag zou de eerste periode verdeeld worden van 5C. Het ging hierbij vooral tussen Rietmolen en KSH, here daarnaast had EGVV nog een kleine (theoretische) kans. Met winst voor Rietmolen kreeg zij de eerste periode. Met verliespunt(en) voor Rietmolen en winst voor KSH zou de periode naar KSH gaan. Van te voren was het bij iedereen bekend dat het dus een belangrijke pot was, order aangezien winst mogelijk toegang zou geven tot nacompetitie. Bij KSH leek dit besef er niet te zijn. KSH begon nog redelijk. Het zanderige, zware veld was echter lastig te bespelen, hierdoor had KSH moeite om op te bouwen en via goed combinatiespel de aanval te zoeken. Uiteindelijk werden er ontzettend veel fouten gemaakt, veel balverlies geleden en er leek bij een hoop spelers de scherpte te ontbreken. KSH kreeg een aantal aardig mogelijkheden via Henk Lamar en een aantal keer Davey Wopereis. In al beide gevallen kwam hun inzet net buiten het latwerk of bracht de keeper van Bredevoort redding. Halverwege de tweede helft kwam uiteindelijk de openingstreffer. Helmut Esseling legde zijn directe tegenstander in de luren en ging de combinatie aan. Helmut gaf de bal laag voor de voeten van Jeroen Kampshof, die de bal binnen tikte. 0-1 voor KSH. Tot rust kregen bij beide teams nog een paar kleine mogelijkheden. De grootste was een cornerbal van Bredevoort die door Daan Kodde werd overgetikt. In de rust werd er gehamerd op een beter KSH. Een KSH dat druk zet, scherp is, duels wint en actief de aanval zoekt. Na rust leek het even goed te gaan, maar uiteindelijk zakte KSH ver terug en een gelijkmaker hing in de lucht. KSH voetbalde achteruit en Bredevoort rook bloed. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Bredevoort-aanvoerder Michiel Rave. Van een meter of 20-25 kreeg hij alle ruimte om uit te halen en via de onderkant van de lat verdween de bal in het netje. Na deze gelijkmaker zakte Bredevoort terug en waren de grootste kansen voor KSH. In de laatste minuten van de wedstrijd was het pompen of verzuipen en nadat Davey Wopereis de linksback van Bredevoort passeerde gaf hij een afgemeten voorzet. Waar Luuk Rietberg deze kans vrij binnen had kunnen lopen, kopte de topscorer van het tweede a.k.a. Jasper Giesen de bal net over. Voor Jasper was deze bal net te hoog en door een gebrek aan communicatie werd deze kans niet verzilverd. In de slotseconden van de wedstrijd kopte diezelfde Jasper vanaf de tweede paal naar de eerste paal waar Davey Wopereis vervolgens kwam inlopen en de bal binnen tikte. De scheidsrechter zag hier een overtreding in het duel van Jasper en het feest ging niet door. 1-1 bleef de eindstand. Uiteindelijk was het niet scherp genoeg en veel te matig wat KSH liet zien. Rietmolen pakte de periode en KSH komt op drie punten achterstand. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen de nummer 3, Meddo. Een veel scherper en strijdlustiger KSH is een must om het gat met Rietmolen klein houden.

Jeroen Kampshof (0-1), Michiel Rave (1-1).