Wedstrijdverslag KSH - EGVV

Vandaag trad KSH aan tegen EGVV uit Gelselaar. Om 14:00 (en niet 14:30, cure zoals in het vorige verslag stond) werd er afgetrapt in Harreveld. In eerste instantie was het voor beide teams aftasten. KSH begon aardig en met vroeg storen in de opbouw kreeg EGVV niet goed de kans om naar voren te komen. Het grootste gedeelte van de eerste helft ging redelijk gelijk op. KSH kreeg een aantal prima mogelijkheden om op voorsprong te komen via Dave Sasse en Henk Lamar, clinic maar gescoord werd er niet. Aan de andere kant tikte Daan Kodde een afstandschot van de linkermiddenvelder met een katachtige redding uit de kruising. In de 33e minuut werd er bij KSH balverlies geleden op het middenveld. Er werd onhandig ingegrepen en zo kon de spits van EGVV op randje buitenspel in balbezit komen. Er werd gevlagd, sovaldi maar de scheidsrechter liet toch doorspelen. Vervolgens werd de rechtsbuiten in buitenspelpositie aangespeeld. Wederom ging de vlag omhoog, maar de aanval mocht wederom doorgaan. De winger van EGVV ronde af en zette hiermee EGVV op 0-1. Bij KSH was iedereen verbaasd en verontwaardigd over het niet-fluiten voor buitenspel en er werd verhaal gehaald bij de scheidsrechter, maar het doelpunt werd niet afgekeurd. Vervolgens pakte KSH prima positiespel op en bleven er kansen komen. In de 43e minuut kwam een afgeslagen cornerbal in de voeten van Jeroen Kampshof terecht. Hij passeerde zijn directe tegenstander en gaf vanaf de linkerkant een strakke voorzet naar de tweede paal. Daar kwam Juan Wolters, gracieus dartelend als een jong hertje naar de vijf meter gesneld. Met zijn fluwelen rechterbeen toucheerde hij de lastige voorzet subliem en wederom gaf hij KSH hoop op een goede afloop door de stand op 1-1 te brengen. Tot zo ver Juan Wolters over zijn treffer. Het was uiteraard een prima doelpunt en met veel vertrouwen ging KSH de kleedkamer in. De tweede helft kantelde het spelbeeld. KSH was heer en meester en slechts sporadisch kwam EGVV er aan te pas. Het was slechts wachten op een tweede treffer van KSH. In de 56e minuut viel deze dan ook. Via een voorzet aan de rechterkant kwam Ad Wolters in scoringspositie. In eerste instantie kon de keeper een tegentreffer voorkomen, maar Davey Wopereis was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken. Ook na deze 2-1, was het vooral KSH dat de kansen kreeg. De aanvallen bleven komen voor KSH en zo waren er nog grote kansen voor onder andere Juan Wolters en Henk Lamar. Daarnaast draaide Davey Wopereis een vrije trap op randje zestien om de muur heen en raakte net het zijnet. In de 67e minuut kreeg KSH een ingooi aan de rechterkant. Ad Wolters speelde Davey Wopereis vrij. Laatstgenoemde gaf vervolgens een bekeken steekbal op Henk Lamar, die zich zojuist met een handige loopactie had ontdaan van zijn directe tegenstander. Met deze steekbal stond Henk Lamar 1-op-1 met de keeper. Henk schoof de bal onder de keeper door en bracht de stand op 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar EGVV kon toch nog terug komen. In de 75e minuut werd er door Dave Sasse een overtreding begaan op een goede dertig meter van de goal. De scheids zag er niets in en liet doorspelen. EGVV bleef balbezit houden, maar uiteindelijk werd er toch gefloten voor een blessurebehandeling en kreeg EGVV een vrije trap. Even later werd deze bal de zestien in geslingerd en KSH stond hierbij niet op te letten. De linksbuiten van EGVV had geen tegenstander bij zich en kon deze bal vrij inkoppen. EGVV kreeg nog wat hoop en bracht een extra spits om nog wat te kunnen forceren. Via lange ballen kregen ze nog een aantal corners die voor gevaar moesten zorgen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. In deze laatste minuten waren het vooral lange ballen over en weer. In de 90e minuut kwam Jeroen Kampshof aan de linkerkant in balbezet. Hij gaf een strakke voorzet naar de tweede paal, waar Henk Lamar opdook. Henk kopte de bal hard binnen en tekende zo aan voor zijn tweede van de middag en de overwinning van KSH was hiermee zeker. Al met al een prima wedstrijd met een verdiende winnaar. Volgende week is de uitwedstrijd tegen Haaksbergen.

Scoreverloop: Juan Wolters, Davey Wopereis, Henk Lamar (2)