Wedstrijdverslag KSH (Marienvelde – KSH)

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen betrof de derby tegen de VV van Mariënvelde. Zij konden en kunnen nog direct promoveren en voor KSH stond er eigenlijk niets meer op het spel. In theorie was nacompetitie nog haalbaar, sale maar dit leek praktisch vrijwel niet mogelijk. De ziekenboeg zit bij KSH nu aan het einde van het seizoen goed vol met maarliefst NEGEN! spelers die ten opzichte van de eerste wedstrijden van het seizoen niet in, nurse maar naast het veld stonden. Een aantal spelers van het tweede ging daarom met het eerste mee, waarvan Remco, Jurgen en Boudewijn (Dave Sasse viel uit in de warming-up) in de basis starten. Sven en Sammie hielden in eerste instantie de bank warm. Voorafgaand aan de wedstrijd was er de wedstrijd tussen de mini-Fjes van Mariënvelde en KSH die door KSH wél werd gewonnen. Een wedstrijd tussen KSH 1 en Mariënvelde 1 staat altijd garant voor spanning en strijd. Deze editie, die men overigens beter KSH 2 tegen LONGA 2 had kunnen noemen bevatte minder spanning maar wel veel strijd. Mariënvelde had in de eerste helft het overwicht en creëerde legio mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Via een vrije trap van Twan Wolters na een klein kwartier spelen kon Niels Krabbenborg de 1-0 binnen schieten. Verder werd  Mariënveld via vooral Harm Bokkers een aantal keer erg gevaarlijk, maar Bokkers faalde even zo vaak in de afronding. KSH kreeg een aantal kleine mogelijkheden en vlak voor rust kon Davey Wopereis doorkomen in de 16, maar hij legde de bal niet goed terug waardoor deze mogelijkheid onbenut bleef. Gezien het spelbeeld mocht KSH tevreden zijn met een 1-0 achterstand, want het had met een iets scherpere voorhoede van Mariënvelde toch een grotere achterstand kunnen zijn. De tweede helft werd het beeld wat anders en het ging meer gelijk op. Mariënvelde kreeg nog steeds erg grote kansen, maar KSH kwam af en toe prima onder de druk uit en er werden zo aardige aanvallen opgezet. Job Wopereis en Boudewijn Krabben kregen prima kansen, maar telkens bracht een van de roodhemden redding. Uiteraard was het wel Mariënvelde met de grotere kansen. Inzetten werden op het laatste moment geblokt of een keer over nog net van de lijn gehaald door Stan te Brake. Halverwege de tweede helft kon wederom Niels Krabbenborg voor de 2-0 aantekenen nadat hij een steekpass van Twan Wolters kon ontvangen binnen de 16. De derde goal van Mariënvelde kwam op het bord, nadat de KSH verdediging bij een ingooi van de tegenstander  compleet verkeerd gepostitioneerd stond. Mariënvelde benutte deze mogelijkheid goed en Auke Borking kon de 3-0 binnen tikken. Om de eer te redden kwam even later Sammie Wolters binnen als pinchhitter binnen de lijnen. Sammie, die inmiddels al 50 jaar in het eerste speelt toonde zich weer eens nuttig. Hij zette het centrale duo van Mariënvelde even te kijk en hij bediende Jeroen Kampshof binnen de 16. Jeroen deed zijn werk en zo kwam de eindstand van 3-1 op het bord te staan. Deze nederlaag was jammerlijk, maar er werd bij vlagen prima gevoetbald en strijd geleverd en dat moet men dan maar meenemen naar de laatste (thuis)wedstrijd tegen Bredevoort, volgende week om half 3. Hulde voor de spelers van het tweede die meegingen naar Mariënvelde, zij hielden erg goed staande terwijl sommigen er s’ ochtends al 90 minuten op hadden zitten. Ook de prestatie na de wedstrijd mag er zijn, in de derde helft werd er door een gedeelte van de KSH selectie ook nog prima strijd geleverd.