Wedstrijdverslag Oefenwedstrijd FC Winterswijk Zaterdag

Afgelopen donderdag speelde KSH thuis een oefenwedstrijd tegen het 1e zaterdag team van FC Winterswijk. Deze wedstrijd was ter voorbereiding op de belangrijke wedstrijd tegen Vosseveld die volgende week van groot belang zal zijn voor de kansen op nacompetitie voor KSH. Slechts 12 man zat er vandaag in de wedstrijdselectie, try Dirk Spieker, Henk Lamar en Dennis van Bronckhorst ontbraken in de basiself vanwege blessures. Hierdoor begon KSH voorin van links naar rechts met Tom, Jeroen en Jordy. KSH begon de wedstrijd erg onrustig. Er werd veel balverlies geleden en de opbouw naar voren was niet goed. FC Winterswijk zat achterin erg kort waardoor de voorhoede niet de mogelijkheid kreeg om de passes van achteruit te controleren.  Het spel golfde op en neer, maar de grotere kansen waren toch voor KSH. Halverwege de eerste helft kwam Dave hoog boven zijn tegenstander uit en kon hij een cornerbal van Davey binnenknikken. 1-0. Even later werd er in een aanval van KSH werd balverlies geleden . De bal kwam vervolgens bij Luuk terecht die met het afschermen werd afgetroefd door zijn tegenstander. Winterswijk kon counteren en de rechterspits werd bereikt. Door goed terugverdedigen kon Ad de bal weer veroveren, maar doordat hij niet goed ruimde kreeg de rechterspits alsnog de mogelijkheid om een voorzet te geven. De Winterswijk spits vond het minimale gaatje tussen de eerste paal en Daan waardoor hij stand op gelijke hoogte bracht. Na rust was het spelbeeld compleet anders. FC Winterswijk was lang niet zo fel als in de eerste helft en gaf KSH alle ruimte om te voetballen. KSH legde met vlagen prima positiespel op de mat en er werd ten opzichte van de eerste helft geen moeite meer gestoken in het afzeiken van elkaar. KSH kwam er een aantal keren heel goed uit, maar verzaakte erg lang in het uitbreiden van de score. Jeroen maakte met nog een goede 20 minuten te gang de 2-1. Hij kwam goed los van zijn directe tegenstander en binnen de zestien liet hij de keeper kansloos. Vervolgens kregen Jeroen, Davey en Jürgen (ingevallen voor Jordy)nog grote kansen, ze stonden allen één op één met de keeper. Deze mogelijkheden gingen respectievelijk over, over en naast. Na een afgeslagen cornerbal gaf Davey een hoge volley waar de keeper net niet goed bij kon en Dave zijn hoofd nog wel bij kon. Jeroen reageerde  alert en kon deze bal nog gemakkelijk binnen prikken. FC Winterswijk kon uiteindelijk nog haar tweede doelpunt maken, doordat er 10 minuten voor het einde nog een gigantische blunder werd gemaakt achterin. Gezien haar kansen was Winterswijk dodelijk effectief. Geen goede wedstrijd van KSH en gezien de kansenverhouding is het jammer dat de stand uiteindelijk 3-2 is geworden, maar wel gewonnen. Aankomende zondag is de belangrijke wedstrijd tegen Vosseveld. Deze wordt om 14:00 uit bij Vosseveld gespeeld.