Wedstrijdverslag KSH Westendorp (3-0)

De uitwedstrijd tegen Westendorp vlak voor de winterstop was veruit de slechtste wedstrijd van KSH dit seizoen. Met die gedachte in het achterhoofd was er vandaag een hoop recht te zetten. Naast de aansluiting behouden met Vosseveld in strijd om de vijfde plaats stond er vandaag nog meer op het spel. Dit was drie krat bier. Één krat van Greet bij een overwinning en de nul, hospital één van Luuk en één van Daantje bij een 5-0 overwinning. Een gemotiveerd KSH was dus gegarandeerd. KSH mistte vandaag voorin Dirk Spieker en Henk Lamar, here waardoor Jeroen in de spits begon en Jordy op rechtsbuiten mocht beginnen. Er werd vanaf het begin aardig gevoetbald. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van de Westendorp keeper. Er werden gigantische kansen gecreëerd, treatment die op de meest fenomenale manieren gemist werden. Het duurde dan ook een klein half uur voordat Jeroen de 1-0 op het scorebord liet verschijnen. Jeroen werd alleen op de keeper afgestuurd en kapte de doelman uit waarna hij de bal gemakkelijk binnen kon schuiven. Voor Jeroen is dit alweer zijn 5e doelpunt in 3 wedstrijden. Een knappe prestatie, hoewel hij vandaag de mogelijkheden had om er minstens 10 van te maken. De rest van de eerste helft bleef doorgaan zoals het daarvoor ook ging. KSH dat het baltempo te laag hield, veel kansen creëerde en ook heel veel mistte. Westendorp kon alleen proberen tegen te houden en creëerde helemaal niets. Vlak voor de rust kreeg Davey de bal in de voeten aan de rechterkant van het veld. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en gaf de bal voor bij de tweede paal waar Dave Sasse hoog boven zijn tegenstander uit kwam en de bal knap binnen knikte. 2-0. Na rust ging KSH verder waar het gebleven was, met kansen missen. Luuk en Jeroen kregen de grootste mogelijkheden. Zeer waarschijnlijk hebben die twee een complot gesmeed om een 5-0 overwinning te voorkomen. Zo mistte Luuk halverwege de tweede helft ook nog een penalty. Hij maakte zijn fout nog wel goed door de derde van de middag te scoren, nadat hij een hoge bal ontving van Davey en alleen doorliep op de keeper. Met een hard schot dat op de binnenkant van de paal belandde was de derde KSH treffer van de middag een feit. Zo eindigde deze ontmoeting op een regenachtige zondagmiddag in Harreveld in een 3-0 overwinning voor KSH.

Deze week is er donderdag de oefenwedstrijd thuis tegen het 1e (zaterdag)team van FC Winterswijk. Deze wedstrijd begint om 20:00. De week er na is er de belangrijke wedstrijd uit tegen Vosseveld die cruciaal zal zijn in de strijd om de vijfde plaats, die recht geeft op nacompetitie.